Tiira-vinkki: Omat tiedot

Täällä tiedotetaan havaintojärjestelmää koskevista asioista.
Tämä osio on vain tiedotusta varten, osiossa ei voi keskustella.
inka
Viestit: 156
Liittynyt: 14 Huhti 2009, 09:58

Tiira-vinkki: Omat tiedot

Viesti Kirjoittaja inka » 16 Helmi 2011, 12:57

Omat käyttäjätiedot Tiirassa kannattaa pitää ajan tasalla. Omat tiedot -kohdasta pääset myös säätämään Tiiran asetuksia mieleisiksi.

* Yhteystiedot: Näitä tarvitaan, jos sinuun täytyy saada yhteys, esim. jos halutaan kysyä lisätietoja havainnoista. Tietoja käytetään myös samannimisten käyttäjien yksilöimiseen, esim. kuntatietoa käytetään kaverihaussa (ks. alla).

* Syntymävuosi: Vapaaehtoinen tieto, jonka voi antaa tilastoja varten.

* Lähestymisikkuna: Määrittää mm. miltä alueelta kartta aukeaa havaintoja ilmoittaessasi, ja minkä alueen valmiit yhdistyshaut ovat käytettävissäsi. (Tarkempaa tietoa lähestymisikkunasta on edellisessä Tiira-vinkissä.)

* Jäsenyys: Jos olet jonkin BirdLife Suomen alueellisen yhdistyksen jäsen, tallenna tähän jäsennumerosi, joka löytyy mm. Tiira-lehden osoitekentästä. Jäsenet saavat käyttöönsä enemmän ominaisuuksia: lähemmäs tarkentuvat havaintokartat, Laaja haku -toiminnon ja ensihavaintosivut (valtakunnallisen ja alueelliset). Jos et ole jäsen, voit liittyä lintuyhdistykseen BirdLifen verkkosivuilla!

* Järjestelmän kieli: Valitse, haluatko käyttää Tiiraa suomeksi vai ruotsiksi.

* Lajinimien kieli: Valitse, haluatko nähdä lintujen nimet Tiirassa suomeksi, ruotsiksi, tieteellisillä kokonimillä vai tieteellisillä lyhenteillä. Valinta vaikuttaa vain järjestelmästä haettujen havaintolistojen esitystapaan – havaintoja voi tallentaa kaikilla neljällä tavalla valinnasta riippumatta.

* Kaverihaku: Voit sallia muiden rekisteröityneiden käyttäjien liittää sinut tallentamansa havainnon havainnoitsijaksi. Näin havainnot menevät kaikkien retkellä olleiden rekisteröityneiden käyttäjien tileille, eli jokaisen ei tarvitse itse tallentaa havaintoa saadakseen sen havaintopäiväkirjaansa. Kaverihaku kannattaa sallia. Ryhmässä voitte sopia, kuka havainnot Tiiraan tallettaa. Jos et ole sallinut kaverihakua, täytyy sinun kanssasi retkeilleen kirjoittaa nimesi ”Muut havainnoijat” -kenttään, jolloin havainnot eivät tule sinun päiväkirjaasi. Tarvittaessa voit milloin vain poistaa itsesi havainnosta, johon sinut on lisätty kaverihaun kautta.

* Salasanan vaihto: Voit vaihtaa salasanasi Tiira-palveluun. Jos olet unohtanut salasanasi, käytä Tiiran vasemman valikon Unohtunut salasana -toimintoa, tai ota yhteyttä osoitteeseen tiira(at)birdlife.fi

HUOM: Kun päivität sähköpostiosoitteesi, uuteen osoitteeseen lähetetään aktivointiposti, johon sinun tulee reagoida ohjeiden mukaan ja aktivoida tilisi. Et voi kirjautua Tiiraan ennen kuin aktivointi on tehty. Näin varmistetaan, että sähköpostiosoite on toimiva. Sähköpostiosoite kannattaa päivittää, sillä sitä tarvitaan esimerkiksi salasanamuistutuksen lähettämiseen.