Yhdistyskäyttäjät voivat ladata Tiiraan havaintotiedostoja

Täällä tiedotetaan havaintojärjestelmää koskevista asioista.
Tämä osio on vain tiedotusta varten, osiossa ei voi keskustella.
inka
Viestit: 156
Liittynyt: 14 Huhti 2009, 09:58

Yhdistyskäyttäjät voivat ladata Tiiraan havaintotiedostoja

Viesti Kirjoittaja inka » 10 Maalis 2011, 13:26

Tiiran yhdistyskäyttäjäominaisuuksia on monipuolistettu kauan kaivatulla csv-latauksella. Csv-lataustoiminnon avulla yhdistyskäyttäjät voivat viedä havaintoja Tiiran havaintotietokantaan massasiirtoina. Kaikki yhdistyskäyttäjät pystyvät viemään toiminnon avulla Tiiraan havaintoja kaikkialta Suomesta.

Toiminto on tarkoitettu erityisesti isojen, sähköisessä muodossa olevien arkistohavaintoaineistojen siirtämiseksi Tiiraan. Tällaisia aineistoja ovat esimerkiksi yhdistysten havaintoarkistot ja pidempään harrastaneiden henkilökohtaiset havaintoarkistot, joita on talletettu tiedostomuotoon ennen Tiiran käyttöönottoa.

Sellaisten havainnoijien, joilla on laajoja sähköisiä havaintoarkistoja havainnoista, joita ei ole Tiirassa, pyydetään olemaan yhteydessä oman havainnointialueen yhdistyskäyttäjiin tiedostojen siirtämiseksi.

BirdLife muistuttaa, että uudet havainnot on suositeltavaa kirjata Tiiraan tuoreeltaan tallennuslomakkeiden kautta, jolloin havainnoijan ja linnun paikat saadaan paikkatietona talteen.