Paikannimihaku ja uutiset

Täällä tiedotetaan havaintojärjestelmää koskevista asioista.
Tämä osio on vain tiedotusta varten, osiossa ei voi keskustella.
inka
Viestit: 156
Liittynyt: 14 Huhti 2009, 09:58

Paikannimihaku ja uutiset

Viesti Kirjoittaja inka » 14 Huhti 2011, 14:02

Paikannimihaku

Havaintoa ilmoittaessa linnun paikan voi hakea nyt uudella tavalla: tekemällä haun paikannimen perusteella. Uusi ominaisuus ("Hae paikka nimellä") löytyy havaintojen ilmoituslomakkeelta samalta riviltä muiden hakutapojen ("Hae paikka kartalta" ja "Hae paikka listalta") vierestä.

Käyttöohje:
  • * Paikkaa haetaan hakusanalla, joka voi olla kokonainen tai osittainen. Kunnan nimen avulla haun voi rajata tietyn kunnan alueelle.
    * Haku tehdään maastokarttojen nimistöön ja osoiterekisteriin. Molempien hakutuloksista tulostuu oma luettelo.
    * Haku tehdään suomen-, ruotsin-, ja kolmen eri saamenkielisiin nimistöihin. Erikieliset saman paikan rinnakkaisnimet näkyvät tuloksissa samalla rivillä.
    * Nimen vieressä on "kartalle"-linkki, jota klikkaamalla aukeaa karttaikkuna kyseiseltä paikalta. Karttaikkunaan merkitään normaalin karttahaun tapaan havainnoitsijan ja linnun paikka. Kunnan ja paikan nimet on valmiiksi täytetty, mutta niitä voi tarpeen mukaan muokata.
    * Paikka siirtyy havaintolomakkeelle "Hyväksy"-nappia painamalla.
Uutisnäkymä

Tiiran uutisten näkyvyyden parantamiseksi käyttäjä ohjautuu nyt sisäänkirjauduttuaan automaattisesti uusimman uutisen sivulle, jos uutinen on julkaistu viimeisimmän kirjautumisen jälkeen. Etusivulle tai mille tahansa muulle sivulle pääsee jatkamaan normaalisti vasemman reunan valikosta.