Lempäälän lintutorni

Tämä on osio yleisille lintuhavaintoihin ja -havainnointiin liittyville kysymyksille ja kommenteille.
JenniL
Viestit: 78
Liittynyt: 18 Heinä 2009, 21:47

Lempäälän lintutorni

Viesti Kirjoittaja JenniL » 06 Elo 2009, 18:54

Onko kenelläkään tietoa onko Lempäälän Ahtialanjärven rannalla lintutornia? PIrkanmaan lintutornit ja luontopolut nimisessä oppaassa on kerrottu Ahtialanjärven lintutornista mutta en tornia löytänyt vaikka puolentuntia pyörin etsimässä. Ajo-ohjeissa käskettiin ajamaan Valkeakosken tietä kädentaitokoulun ohi ja sitten kääntymään Ahtialantielle. Oppaan mukaan viitat opastavat loppumatkan Ahtialantiellä. Yhtäkään viittaa ei tullut vastaan vaikka ajoin ohjeiden mukaan aina Ahtialantien "loppuun" asti. Onko joku ilkitöikseen poistellut kylttejä vai eikö tornia ole enää olemassa? Vai olenko ollut aivan puusilmä?

rissa
Viestit: 44
Liittynyt: 07 Marras 2008, 21:52

Re: Lempäälän lintutorni

Viesti Kirjoittaja rissa » 10 Elo 2009, 11:14

Ainakin tiiran kartalla lukee Ahtialanjärven kaakkois osassa sijaitsevan lintutornin. En ole kyllä itse paikalla käynnyt joten tarkkaa tietoa ei asiasta ole, mutta luulisin siellä tornin olevan kerta se tiirastakin löytyy.

KalleR
Viestit: 531
Liittynyt: 28 Maalis 2006, 14:17
Paikkakunta: Littoinen
Viesti:

Re: Lempäälän lintutorni

Viesti Kirjoittaja KalleR » 10 Elo 2009, 14:42

rissa kirjoitti:Ainakin tiiran kartalla lukee Ahtialanjärven kaakkois osassa sijaitsevan lintutornin. En ole kyllä itse paikalla käynnyt joten tarkkaa tietoa ei asiasta ole, mutta luulisin siellä tornin olevan kerta se tiirastakin löytyy.
Moi,
kansalaisen karttapaikankin mukaan Ahtialanjärvellä on lintutorni. Sitä en osaa sanoa, onko se liian kaukana "lokkisaaren" tarkkailemiseen.

http://kansalaisen.karttapaikka.fi/link ... 46&lang=FI

t Kalle Rainio

JenniL
Viestit: 78
Liittynyt: 18 Heinä 2009, 21:47

Re: Lempäälän lintutorni

Viesti Kirjoittaja JenniL » 11 Elo 2009, 21:41

Kiitokset vastauksista. Kyllä omankin käsitykseni mukaan torni siellä pitäisi olla ja useat lähteetkin niin näköjään kertovat. Vielä kun löytäisin sinne. Autolla tuolla Ahtialantiellä tosiaan pyöriskelin ees taas mutten nähnyt merkkiäkään tornista tai viitoista jotka sinne opastaisivat. Noh taitaa silti tuo kädentaitokoulun piha olla muutenkin parempi paikka :) Siitä näkee saareen todella hyvin.

vasja
Viestit: 8
Liittynyt: 22 Maalis 2006, 10:05

Re: Lempäälän lintutorni

Viesti Kirjoittaja vasja » 25 Elo 2009, 16:34

Moi,

Sinun pitää kääntyä Lastusten/Laasonportin suuntaan, jonka jälkeen näet vasemmalla puolen tietä peltoaukealla ladon. Auton voi jättää ladolle, josta lähtee pellonlaitaa polku lintutornille rantakoivikon läpi. Torni on pieni ja vanha, eikä sieltä näe lokkisaareen, mutta läheisen Myllyojan suussa näkee varsinkin aikaisin keväällä vesilintuja ja kahlaajia.

Karttalinkki ladolle: http://kansalaisen.karttapaikka.fi/link ... 68&lang=FI

Lokkisaaren lintujen havainnointiin tarvittaisiin noin 8 - 10m korkea torni (lähelle oppilaitosta) ja tornin rakentamisesta on toistaiseksi keskusteltu aktiivisesti erilaisilla foorumeilla mutta mitään konkreettista ei ole vielä(kään) tapahtunut!

t:Jani

Vastaa Viestiin