Sivu 1/1

Pesäkamera

Lähetetty: 29 Tammi 2012, 13:24
Kirjoittaja tapio
Mitä mieltä olette lintujen pesäkameroista? itse olen seurannut Virossa olevaa merikotkakameraa, ja täytyy sanoa että on ollut mielenkiintoista, harmi vaan kun pesintä jäi viime vuonna väliin.

Re: Pesäkamera

Lähetetty: 29 Tammi 2012, 15:25
Kirjoittaja kaneja
Kyllä mä niitä seuraan mielelläni, viime kesänä tuon viron merikotkan lisäksi oli seurannassa pikkukiljukotka ja mustahaikara myös virosta.
Kotimaisista Seilin ja Hailuodon sääksen pesät ja Pohtiolammen sääksi kalastuskamera.
Nytkin on nuo viron kamerat käytössä kotkien talviruokinnasta villisikoihin.

http://www.eenet.ee/EENet/

Näitä pesä ja muu seuranta kameroita on vaikka kuinka paljon esimerkiksi täällä.

http://www.ustream.tv/pets-animals

Re: Pesäkamera

Lähetetty: 01 Helmi 2012, 15:08
Kirjoittaja tapio
Minua kiinnostaisi saada Suomeenkin merikotkan pesäkamera, millaisia järjestelyitä se vaatisi ? tälle vuodelle se on tietysti ohi, mutta jos kaikki lupa-asiat järjestyisi ja tarvittavaa tukea tulisi niin olisiko se mahdotollista ensi vuonna ?

Re: Pesäkamera

Lähetetty: 05 Helmi 2012, 02:26
Kirjoittaja haematopus
En tiedä kannattaako suomeen nyt merikotkan pesälle kameraa enää hommata kun sellainen jo virossa on. Ellei sitten johonkin tutkimusprojektiin oikeasti olisi hyötyä.
Onhan yksi sääksikamera siellä jossain merkin päällä kerännyt merikotkienkin käyntejä, ehkä merikotka valtaa sen joku vuosi...

Maakotkan pesälle olisi mukava saada yhtä hyvin päivittyvä kuva kuin tuolla viron kameroilla on. Tosin lienee aika haastavaa, kotka kun pesii melko korvessa.

Hyvä live-kamerakuva vaatii paitsi sähköä, myös nopeaa nettiyhteyttä.


Mutta uusia lajeja saisi suomessakin ottaa kuvattavaksi, esim. haukkoja, pöllöjä, miksei pikkulintujakin. Lapinpöllö olisi upea lajia seurattavaksi...

Lupiakin täytyy olla kameran pitoon, paitsi maanomistajalta myös viranomaisilta, liekkö ELY-keskukselta. Ainakin jos on joku merkittävämpi laji kyseessä, en ole ihan varma säädöksistä.

Re: Pesäkamera

Lähetetty: 08 Helmi 2012, 14:51
Kirjoittaja tapio
Kyllä sellainen pesäkamera on nimenomaan merikotkalle tarkoitus laittaa, Keskilappiin tekojärvien liepeille. Tästä kirjoitan täällä nimenomaan siksi, että kaikki tulisi asiasta tietoiseksi, ja kaikki asianmukaiset edellytykset lupineen löytyisi. Tietysti tieteelliset tutkimukset asiassa ovat etusijalla. Merikotka on sikälikin otollisempi, että se ei niin herkästi hylkää pesäänsä verrattuna Maakotkaan.

Re: Pesäkamera

Lähetetty: 08 Helmi 2012, 21:45
Kirjoittaja JenniL
Itse olen pesäkamerojen kannalla kunhan ne toteutetaan lintujen ehdoilla.
Moni kamera suljetaan talveksi mutta tällaista on tullut seurattua nyt paljon: http://www.looduskalender.ee/en/node/12041
Paljon korppeja, variksia ja muutama merikotka ( joista ainakin yksi taitaa olla suomalainen renkaasta päätellen.) talviruokintapaikalla. Plussaa äänistä ja siitä että kameraa liikutellaan paljon eri suuntiin ja zoomaillaan mielenkiintoisiin linutihin ja tapahtumiin.

Re: Pesäkamera

Lähetetty: 09 Helmi 2012, 10:47
Kirjoittaja tapio
Millainen kamera tuossa looduskalenderin haaskalla on?

Re: Pesäkamera

Lähetetty: 10 Helmi 2012, 11:23
Kirjoittaja JenniL
Hmm, en ole nyt varma ymmärsinkö kysymystäsi. Mutta tuollainen metsäaukealla oleva kamera tuo on. Paikalle on tuotu ruhonpaloja ja kalaa. Kamera on auki yötä päivää ja öisin saattaa kuunvalossa nähdä kettuja ja supejakin. Teknisistä tiedoista ei ole hajuakaan jos niitä tarkoitit. Varmasti tuolta kalenderin sivuilta löytyy siitäkin infoa. Kielen saa käännettyä englanniksi....

Re: Pesäkamera

Lähetetty: 18 Helmi 2012, 10:03
Kirjoittaja tapio
Nuorta merikotkaa ei paljoa arvosteta tuolla ruokintapaikalla, varsinkin korpit ovat koko ajan kimpussa. Aikuisilla kotkilla on selvästi jo kevättä rinnassa, laulua ja lentonäytöksiä.

http://www.youtube.com/watch?v=r04qLuxe7hUTasakerta

Re: Pesäkamera

Lähetetty: 27 Helmi 2012, 16:23
Kirjoittaja EUkk0
Moi!

Itselläni on sellainen tiaispönttö jossa on kamera. En ole vielä laittanut paikoilleen mutta laitan joku päivä.

Niin ja itse ainakin olen noiden pesäkameroiden kannalla kunhan eicvät aiheuta linnuille häiriötä. Niitä on kiva seurailla netistä.

T:Iivari