Sivu 1/1

Närhien ruokailusta

Lähetetty: 23 Loka 2017, 10:05
Kirjoittaja kokkomäki
Olemme rakentaneet pari vuotta sitten terassin reunallemme 'tasanteen' (30x40 cm), johon viemme ruuan tähteitä, siemeniä ja leipäpaloja linnuille. Siitä on tullut suosittu närhien ruokapaikka. Ne tulevat jo aamuhämärissä odottamaan päivän ruoka-annoksia. Siinä kokoontuu 7- 12 närheä päivittäin sulassa sovussa pikkulintujen kanssa. Närhet pistelevät leipäpaloja poskeensa mielettömiä määriä kerralla. Yksi närhi on sellainen, että se palaa aina tasanteelle leipäpala suussa, syö sen leipäpalan siinä ja sitten alkaa kerätä suuhunsa uutta syötävää. Auringonkukan siemeniä meni kerralla 74 kappaletta ja arvaatte, että ei kauan kestä yhden kauraleipäpaketin häviäminen tasanteelta.
Meitä ihmetyttää tuo yksi närhi joka palaa aina leipäpala nokassaan hakemaan lisää leipää. Voisiko ruokapaikkamme olla sen reviirillä vai mikä saa sen tekemään niin?

Re: Närhien ruokailusta

Lähetetty: 27 Marras 2017, 11:10
Kirjoittaja KalleR
Hei,
eipä tuollaiseen käytökseen taida sen parempaa selitystä löytyä, kuin että tuolla yksilöllä sattuu olemaan tuollainen tapa. En osaa sanoa, onko sillä merkitystä onko lintu reviirillään vai ei; joka tapauksessa mielenkiintoinen tapaus!

terveisin Kalle Rainio