Hankala käyttöjärjestelmä

Täällä voit antaa palautetta ja parannusehdotuksiasi havaintojärjestelmästä.
Böördmän1987
Viestit: 1
Liittynyt: 03 Syys 2023, 22:40

Hankala käyttöjärjestelmä

Viesti Kirjoittaja Böördmän1987 » 03 Syys 2023, 22:55

Hei,

haluan antaa palautetta käyttöjärjestelmästä. Hienoa että tällainen alusta on, ja ymmärrän että tällaisten ylläpitäminen on kovaa työtä (kiitos siitä) ja järjestelmien kehittäminen on kallista, mutta toivottavasti tätä voitaisiin kehitellä helppokäyttöisemmäksi myös satunnaiselle käyttäjälle.

Itse en käytä kuin havaintohakusivustoa ja lomaketta havaintojen ilmoittamiseen. Harrastunut ja säännöllisesti käyttävä lintubongari löytänee helposti hakemansa ja osaa tehdä havaintoja jotenkin nopeasti. Mutta pienenkin käyttötauon jälkeen joutuu aikalailla raapimaan päätään, miten havainnot ilmoitetaan. Paikan merkkaaminen on tosi kankeaa. Tuntuisi aika luontevalta, että siihen havaintopaikka-ikkunaan voisi alkaa kirjoittamaan ja se ehdottaisi listasta löytyviä paikkoja. Toisaalta kun menee karttaikkunaan, on sitä kertakaikkiaan vaikea käyttää.Sitä havainnoitsijan nappiakaan ei osaa löytää ellei tiedä sitä etsiä. Taas tauon jälkeen en muistanut että se pitää ottaa sieltä yläpalkista, eikä karttaan voi klikata.

"Tila"-kenttään tulisi kirjoittaa jotain, se on tärkeää tietoa. Harrastelijan näkökulmasta, on mahdotonta muistaa tai tietää mitä eri lyhenteet tarkoittavat, eikö siinä tilavalintapalkin vieressä voisi olla jotkin selitteet tai linkki sellaisiin?

Minulta on jäänyt moni havainto ilmoittamatta koska sen tekeminen on tauon jälkeen aina niin hankalaa ja hidasta. Iosille ei lie vieläkään appia?

Toivottavasti näitä kehitellään tai sitten iosille tulisi joskus se appi.

JuK
Viestit: 76
Liittynyt: 29 Maalis 2006, 09:50

Re: Hankala käyttöjärjestelmä

Viesti Kirjoittaja JuK » 04 Syys 2023, 16:36

Tiiran uusi versio tulee, ehkä jo tällä vuosikymmenellä. Siinä todennäköisesti on tallennusta helpotettu mutta jotkut asiat pitää vaan opetella tai katsoa ohjeesta, josta mm. tilalyhenteiden selitykset löytyvät. Kannattaa opetella kerran kunnolla ja tallentaa havaintoja useammin niin ei unohdu asiat. Tiira on todellisuudessa yksinkertainen järjestelmä.

Tallennuksesta löytyy myös video https://www.youtube.com/watch?v=D0DnkQSKTqc

jussist
Viestit: 2
Liittynyt: 15 Helmi 2024, 10:00

Re: Hankala käyttöjärjestelmä

Viesti Kirjoittaja jussist » 20 Helmi 2024, 07:49

Täältä puolen vuoden päästä kyselen :)

Onko ton systeemin kehittämisessä / päivittämisessä / ylläpitämisessä minkälainen porukka, ja miten sitä hoidetaan? Ihan vaan sillä kyselen, kun oon alan pitkän linjan ammattimies ja käytetty teknologiakin on tuttua.

JuK
Viestit: 76
Liittynyt: 29 Maalis 2006, 09:50

Re: Hankala käyttöjärjestelmä

Viesti Kirjoittaja JuK » 20 Helmi 2024, 09:52

Tiimistä en tiedä sanoa mutta sen tiedän, että Tiira2 on havaintojen tallennuksen osalta jo testausvaiheessa ja on tulossa julki kevään aikana.

jussist
Viestit: 2
Liittynyt: 15 Helmi 2024, 10:00

Re: Hankala käyttöjärjestelmä

Viesti Kirjoittaja jussist » 20 Helmi 2024, 20:46

Jes, hienoa kuulla!

Vähän sillä utelin jotta olisiko siellä ollut tarvetta apuvoimille.

tphakala
Viestit: 1
Liittynyt: 07 Maalis 2024, 14:19

Re: Hankala käyttöjärjestelmä

Viesti Kirjoittaja tphakala » 07 Maalis 2024, 14:25

@jussist jos haluat koodailla niin tekemäni BirdNET-Go sovelluksen parissa olisi tarvetta apuvoimille, erityisesti Web käyttöliittymän kehityksessä.

https://github.com/tphakala/birdnet-go

Teknologiastäkkinä on Go, HTMX, Tailwind CSS ja mahdollisesti alpine.js.

Vastaa Viestiin