Huuhkajista

Tämä on osio yleisille lintuhavaintoihin ja -havainnointiin liittyville kysymyksille ja kommenteille.
Vieras

Huuhkajista

Viesti Kirjoittaja Vieras » 13 Marras 2006, 23:50

En tiedä olisiko tämä aihe edes kuulunut tänne, mutta ehkä te viisaammat osaatte auttaa. Miten häätää huuhkajat pois pihapiiristä niitä vahingoittamatta? Koiria ei uskalla päästää yksin pihalle, eikä huuhkajat näytä pelkäävän edes ihmisiä jos koirien kanssa menee ulos. Yrittää saalistaa koirat. Mikä neuvoksi, miten karkoittaa huuhkajat?

marjalintu
Viestit: 58
Liittynyt: 29 Maalis 2006, 22:07

Viesti Kirjoittaja marjalintu » 14 Marras 2006, 15:29

Ei mitenkään, paitsi kaatamalla kaikki puut tontilta! Millä paikkakunnalla nämä epätoivotut vieraat ovat? Ovatko huuhkajat oikeasti yrittäneet saalistaa koiria, vai onko tämä vain pelko ja olettamus? Oletan, että tämä on vain pelko, silti ihan pieniä koiria ei ole syytä pitää irrallaan pihassa, missä huuhkajat majailevat, niitä ei edes saa pitää irrallaan ainakaan pääkaupungissa. Laita viestisi Lintuverkkoon, niin saat enemmän vastauksia.
Minä olisin onnellinen, jos omaan pihaani tulisi vakituiseksi vieraaksi huuhkaja. Tosin minulla ei ole edes omaa pihaa eikä myöskään koiraa. Jos ihminen menee huuhkajan lähelle koiran kanssa tai ilman, niin tottakai huuhkaja katselee niitä, että mitäs noi täällä tekee, pitääkö lähteä karkuun vai ovatko vaarattomia. Ei sen tarvitse tarkoittaa sitä, että huuhkaja kyttää koiraa lounaan toivossa vesi kielellä.
Huuhkajat nukkuvat päivisin ja saalistavat öisin, laita koira ajoissa nukkumaan!

Vastaa Viestiin